wat anderen vonden

Je werk meer dan goed doen is de ambitie die ik steeds heb. Als anderen dat ook vinden is dat natuurlijk mooi meegenomen. Dus ben ik trots als ik daar enkelen van aan het woord mag laten:

Wat mij opvalt is dat Ben zijn projecten en dagvoorzitterschappen gedegen voorbereidt. Daarbij schudt hij moeiteloos diverse creatieve werkvormen uit de mouw. Ik heb Ben ingehuurd als gespreksleider op een symposium ter gelegenheid van de 50e Stichting Present in aanwezigheid van Prinses Máxima. Zijn taak volbracht hij op koninklijke wijze, met humor en flair. Al eerder had ik hem gevraagd voor een “Diner Créatif” met verschillende groepen. Op onderhoudende wijze heeft Ben toen de gangen aan elkaar gepraat.

In het project ‘Gemeenteraad van de Toekomst’ heb ik plezierig samengewerkt met Ben. Ik was onder de indruk van zijn professionele en vaak originele kijk. Daardoor was hij een gewaardeerd lid van deze raad en mede dankzij hem werd het een succes. En dat Ben ook nog eens plezierig is om mee samen te werken is mooi meegenomen!

“Ik heb Ben onlangs als dagvoorzitter mogen meemaken. In één woord, super. Daarnaast weet ik nu dat Ben ook een uitstekende verhalenverteller is. Al met al indrukwekkend.”

“Ik heb Ben verschillende malen meegemaakt als debatleider en gespreksleider bij diverse politieke bijeenkomsten. Hij is goed voorbereid en weet waar het over gaat. Heeft gevoel voor statement en biedt voldoende ruimte om aan bod te komen. Ik zie Ben ook als interim begeleider bij organisatieproblemen waarbij mensen wat moeilijk door één deur kunnen.”

“Ben is een gedisciplineerde trainer die een natuurlijke aanleg heeft voor humor. Hij kan goed met andere culturen omgaan/opschieten en is flexibel. Hij is zeer prettig als persoon en staat open voor vernieuwing. Ik vond het zeer fijn hem als trainer te hebben bij mijn leergang politicologie.”

“Ben is een enthousiaste, gedreven en creatieve gespreksleider. Heeft veel ideeën om bijeenkomsten met professionals, bestuurders, raadsleden, bewoners, belangengroepen, etc. vorm te geven. Zijn adviezen daarover zijn zeer waardevol. Hij weet dat soort bijeenkomsten zelf ook zo te leiden dat mensen zich op hun gemak voelen en mee durven te doen. Bijna ongemerkt houdt hij zelf het doel van de bijeenkomst in het oog en weet na afloop de opbrengst helder weer te geven. En heeft vervolgens weer volop suggesties voor het vervolg. Een plezierig mens om mee samen te werken.”

Ben is een integere en inspirerende trainer met gevoel voor humor. Hij geeft ruimte en is een toegankelijke procesbegeleider.Tegelijk schroomt hij niet feedback en richting te geven, als het proces daarom vraagt. Ons team heeft hij goed geholpen om out of the box te denken.

Ben is een man met veel kennis en een creatieve geest. Hij weet goed hoe hij groepen samen krijgt en daar waar nodig even loswrikt om nieuwe energie te laten ontstaan. Zijn observaties leiden tot een aanpak waar de betrokkenen verder mee aan de slag kunnen en willen. Daarnaast is Ben gewoon een prettig mens om mee te werken!