De medezeggenschap in de rol van navigator

Geplaatst op 21 januari 2018

Als medezeggenschap fungeer je graag in de rol van adviseur van de bestuurder. En dan ook nog het liefst vooraan in het beleidsproces. Maar doe doe je dat eigenlijk?

Ondernemingsraad

De OR of MR acteert in het overleg vaak als ‘vragende partij’. Wil het naadje van de kous weten om vervolgens het goede advies te kunnen uitbrengen.
Het is echter de vraag of deze aanpak zo effectief is. In plaats van vragen kun je er ook voor kiezen veel sneller ‘er iets van te vinden’. Vragen stellen vergroot immers je afhankelijkheid? Door met je eigen mening te komen krijg je als medezeggenschapsorgaan vanzelf de informatie die je nog niet kent. En… bijstellen kan altijd nog.

Komt deze manier van werken je vreemd voor? De Navigator werkmethode is een beproefde aanpak met als doel de OR/MR effectiever te positioneren in het beleidsvormende proces.
De methode is met steun van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid ontwikkeld om het functioneren van de medezeggenschap te verbeteren.
Met de Navigator werkmethode zit je als OR/MR letterlijk naast de bestuurder. Met behulp van zelf opgestelde toetsingscriteria houd je voortdurend in de gaten of de ‘rally’ goed verloopt.
Zo kun je ook als je niet zelf aan de knoppen zit toch meesturen.

OndernemingsraadIn gesprek is opgeleid om als Navigator-trainer te mogen werken. En met succes: ondernemingsraden geven aan dat ze er productiever en pro-actiever door zijn gaan werken. En dat het werk van de OR of MR er een stuk leuker door is geworden.

Wil je meer weten? Download dan bijgaande informatie en/of neem even contact met mij op.

 

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone