waar creativiteit dringend gewenst is

Steeds vaker blijken ‘welgebaande wegen’ platgetreden en doodlopende paden te zijn. Er zijn nieuwe, verfrissende oplossingen nodig om de vraagstukken van nu aan te pakken.

creativiteit is goed te leren

Creatieve bestuurders, managers en politici zijn dus goud waard. Maar dat betekent niet dat je maar moet hopen op die ene creatieve geest of die briljante ingeving. In gesprek gunt de spelers in het openbaar bestuur een groter arsenaal van creatieve vaardigheden, waaruit kan worden geput om problemen en vraagstukken aan te pakken.

wijdenkencreatief_new_b

 

 

Vanuit het samenwerkingsverband wij denken creatief bieden we bestuurders, politici en ambtenaren handvatten om de kunst van het creatief denken systematisch toe te passen op actuele vraagstukken.

bijvoorbeeld:

  • De gemeenteraad wil de inwoners een veel grotere rol geven in de besluitvorming. Maar hoe pak je dat aan zonder in cosmetische veranderingen te blijven steken?
  • De afdeling Maatschappelijke Ondersteuning moet van buiten naar binnen gaan werken. Goed idee, maar hoe gaat dat er dan uitzien?
  • De raadsfractie vraagt zich af of de manier van (samen)werken nog wel effectief is. Hoe bereik je een resultaat dat er straks wél toe doet?

Wil jij ook creatiever worden in uw werk? Heeft jouw directe omgeving een creativiteitsimpuls nodig? Kijk even bij het trainingsaanbod. Of neem contact op met wij denken creatief en laat je inspireren.